Hoe werkt het?

Zo eenvoudig als een madeliefje!

  1. Van dinsdag tot vrijdag maakt Blommm één sprankelend boeket van seizoensbloemen, het 'Blommmeke van de Dag'. Je kan het ’s ochtends vanaf 9u30 bewonderen op Facebook, Instagram en blommm.be. Bestellen kan op de website tot 13u.

    Je Blommmeke op zaterdag? Dat kan, bestel op vrijdag en onze fietskoerier levert je boeket op zaterdag tussen 10u en 12u.
  1. Kies je formaat: S (€ 25), M (€ 34) of L (€ 43), levering inbegrepen. Nog een beschermend papiertje, een persoonlijk kaartje, een kus voor onderweg en klaar!
  1. De fietshelden van Cargo Velo bezorgen je ‘Blommmeke van de Dag’ van dinsdag tot en met vrijdag tussen 14u en 18u. Op zaterdag van 10u tot 12u. Ze fietsen met plezier naar je thuis- of werkadres in Gent, Gentbrugge, Ledeberg, Sint-Amandsberg, Mariakerke en Wondelgem. Wat ook kan: zelf afhalen in een van de afhaalpunten. Zo bespaar je € 5 bezorgkosten. Meer info vind je bij 'afhaalpunten'.
  1. Geniet van een écht schoon, puur en eerlijk Blommmeke.

 

Heeft Blommm ook abonnementen?

’t Zal wel zijn! Je kiest vijf dingen:

1. Het ritme. Hoe vaak wil jij een Blommmeke: wekelijks, tweewekelijks of maandelijks?

2. Het formaat. S (€ 20), M (€ 29) of L (€ 38),

3. De levering: op de velo naar je thuis/werk (+€5) of naar een afhaalpunt (+€0) 

4. De duur (of het aantal Blommmekes)

5. Geniet en geniet en geniet ... van een écht schoon, puur en eerlijk Blommmeke.

 
Een online cadeaubon

Met een online cadeaubon maak je iemand anders blij. 
Bovendien kan de ontvanger van de bon zelf de lever- of afhaaldatum bepalen via blommm.be. Handig toch!

1. Ga naar cadeaubon en bestel je gewenste formaat (S, M, L)
2. Na betaling ontvang je een unieke code in je mailbox. 
3. Maak er iemand blij mee!

Heb jij zo een cadeaubon ontvangen?

1. Plaats je Blommmeke in je winkelmandje
2. Ga naar betalen. Hier kan je je code invoeren.

Soigneer je Blommmeke

Biologische bloemen zijn sterke bloemen die de ruimte en de tijd krijgen om te groeien. Met deze tips geniet je des te langer van jouw Blommmeke:

Van zodra je thuiskomt met je vers Blommmeke vul je een schone vaas met lauw water.
Lauw water wordt immers sneller opgenomen door de bloemstengels. 


Verwijder de bladeren van het gedeelte dat onder water komt te staan. Ook beschadigde bladeren en overtollige zijscheuten mag je verwijderen. Boven de waterlijn mogen de bladeren blijven zitten. 


Kies de juiste vaas. De ene vaas is de andere niet. Ideaal is een glazen exemplaar. Bij glas zie je duidelijk hoe hoog het water staat en hoe vuil het is. Ook het onderhoud is eenvoudiger. Metalen vazen zijn minder geschikt voor snijbloemen; deze materialen hebben immers een hoge zuurtegraad wat schadelijk kan zijn voor de bloemen.


Plaats je Blommmeke niet in de zon en niet bij de fruitschaal of een warmtebron.

Om de bloemen in opperbeste conditie te houden, vragen ze elke dag vers water. Vuil water bevat veel bacteriën en daar kunnen bloemen niet tegen. Haal je Blommmeke uit de vaas en houd het eventueel bij elkaar met een elastiekje. Giet het oude water uit de vaas en reinig ze even. Vul de vaas opnieuw met lauw water. Maak het elastiekje los en plaats je Blommmeke terug in de vaas.