Over Blommm

Blommm brengt bloemen recht van ‘t veld, op de velo, in je vaas. Biologisch, dagvers en geleverd in Gent. Zo wil Blommm Gentenaars laten genieten van een écht schoon blommmeke. Eentje dat geen pesticiden over zich heen kreeg, geen duizenden kilometers heeft gereisd. Een blommmeke pure schoonheid dat de biodiversiteit en telers van hier een steuntje in de rug geeft.

Bloemenliefhebbers betalen € 25 voor het “Blommmeke van de Dag”, levering inbegrepen. Wie een grotere ruiker wil, betaalt € 34 en de grootste bos bloemen kost € 43. Ook bloemenabonnementen zijn online te bestellen. Blommm wil iedereen in het proces – lokale boeren, fietskoeriers – een faire prijs betalen. Alleen zo kunnen we lokale bioboeren ademruimte geven en de sector duurzamer maken.

Blommmiste

 
fotocredit: Jens Mollenvanger/Flair

Blommm is het initiatief van onderneemster in de knop Paulien Verhaest. Zij startte Blommm vanuit een liefde voor bloemen én een maatschappelijke drijfveer: samen met de lokale telers van biologische bloemen de sector duurzamer maken. Paulien Verhaest: “De klassieke bloemenindrustrie brengt vandaag schade toe aan mens en milieu, zowel hier als in het Zuiden. Dat klopt toch niet? Bloemen koop je – voor jezelf, je moeder, vrienden – juist om schoonheid en vrolijkheid in huis te brengen. Het is tijd voor een alternatief. Er groeit zoveel moois bij biologische bloementelers van hier.”

Onze telers

teler Ruth

Bloom

Bloemenboerin Ruth teelt in Ichtegem tientallen soorten bloemen op één veld. Bij Bloom geen grootschaligheid of extreme specialisatie maar kleinschalig en divers.

Fleur Couleur

Bloemenboerin Lies teelt snijbloemen in Landegem. Het grootste deel van haar veld zaait ze in met éénjarige bloemen zoals zinnia, zonnebloem, dille, lavatera, ridderspoor, ... Ecologisch en met veel zorg. Momenteel enkel in open lucht maar ze droomt van uitbreiding met teelten in de onverwarmde serre. 

Wijveld in Bloei

Eerlijke en lokaal geteelde bloemen vind je ook in Destelbergen op het Wijveld. Dit is een biologische zelfoogstboerderij vlakbij Gent. Ze worden er geteeld door bloemenboerin Christel.

Duizendblad

Duizendblad is een ecologisch tuinbouwbedrijf van bloemenboerin Yo uit Ternat. Op net geen hectare grond telen ze kruiden, bloemen en blaadjes in alle mogelijke smaken, geuren en kleuren.

teler Jean-Pierre

Bio Brussel

Bioboer Jean-Pierre produceert seizoensgroenten in Sint-Pieters-Leeuw op de grens met Anderlecht. In 2016 startte hij met de productie van pure biologische snijbloemen.

Frédéric Lerouge

In Zevergem kweekt Frédéric al enkele jaren biologisch snijgroen.

Onze fietshelden

Blommm kiest er ook bewust voor om samen te werken met Cargo Velo. Cargo Velo is dé Gentse all-round fietskoerierdienst. Onder het motto 'alles op de velo’ wil Cargo Velo een logisch en flexibel alternatief bieden voor gemotoriseerd transport binnen centrum Gent en de randgemeenten. Speciaal voor Blommm leveren zij in 9000 Gent, 9050 Gentbrugge en Ledeberg, 9040 Sint-Amandsberg, 9030 Mariakerke en 9032 Wondelgem. Van het veld, op de velo, in de vaas.